"Много думи са изговорени за Дунав мост - 2. Мисля, че времето на говоренето изтече. Предстои реалното строителство. То трябва да стартира през първата година от пълноправното ни членство в Европейския съюз, а това е добро начало за равностойното ни приобщаване към европейската общност."

С тези думи областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов откри информационния ден по проекта Дунав мост -2, информира Vidin Info.

Идеята е да бъдат запознати местните представители на медиите, областните и общинските администрации с напредъка по проекта „Изграждане на нов комбиниран (пътен и железопътен) мост на река Дунав при Видин-Калафат".

Очакванията на видинчани са новото модерно инфраструктурно съоръжение да благоприятства развитието на международния трафик и търговията между Югоизточна и Централна Европа, да стимулира бизнеса, да насърчи инвеститорския интерес и да повиши заетостта в областта.

По думите на зам.-министъра на транспорта Весела Господинова реализирането на проекта "Дунав мост 2" ще започне от началото на следващата година.

Експерти от Министерството на транспорта представиха на форума развитието на големите инфраструктурни проекти и предстоящия преход към Кохезионния фонд.