Акциите на американския технологичен гигант Apple паднаха до ниво, до което не бяха стигали от много време насам – по-малко от 100 долара за дял.

Дали това обаче е изключително изгодна моментна сделка или само началото на по-дълбоко потъване?

Експертите са на различни мнения. Анализатори от Уол Стрийт – хората, които прогнозират накъде се отправят цените на акциите, предвиждат стойността на дяловете на Apple да варира между 65 и 200 долара за акция, предаде СNN.

Преобладаващата част от специалистите все още твърди, че технологичният гигант е „силна стока“.

Средната прогноза е акциите на Apple да ударят 142 долара за брой през идните месеци, сочат данните на TipRanks – сайт, който следи и оценява предсказанията на анализаторите.

По кой път ще поеме цената на акциите на Apple ще зависи от продажбите на iPhone и способността на концерна да въвежда повече иновации.

Apple изгуби $100 милиарда от пазарната си стойност само за месец

Apple изгуби $100 милиарда само за месец

Това се казва лошо начало на годината

Акциите на компанията тази седмица бележат спад заради материал в японския вестник Nikkei, който твърди, че Apple планира да намали производството на последните модели смартфони на компанията iPhone 6S и iPhone 6S Plus с 30 процента.

Той идва на фона на информация от американската компания Accenture, която предупреждава, че търсенето на смартфони се свива все повече. Хората не вярват, че по-новите модели са по-добри от тези, които имат понастоящем, затова не искат да плащат за обновление.

В средата на миналата седмица акциите на компанията паднаха под 100 долара за първи път от близо пет месеца, припомня Reuters.