Компанията Kaufland Service, която е специализирана в предоставянето на дигитални решения за германската група Schwartz, планира да увеличи екипа си в София до 200 души към 2020 година.

До скоро дружеството имаше само един IT офис в столицата, но вече официално отворен е и вторият такъв, като предстои екипът там да се разширява. В момента за Kaufland Service IT Hub работят малко над 100 души.

"В двата офиса сега работят около 120 служители, като целта ни е до края на тази година те да се увеличат до поне165 души", коментира по време на официалното откриване на новия втори офис Иван Георгиев, който е мениджър IT Hub в Kaufland Services.

Целта на компанията е през 2020 година или малко повече от 4 години след стартирането на бизнеса в българската столица да има около 200 души екип.

Първият офис на Kaufland Service в София отваря през септември 2016 година, като тогава той стартира с 9 служители.

"Всичко започна на шега. Сега с отварянето на новия IT хъб отбелязваме ново начало и даваме заявка да бъдем структуроопределящи не само на пазара на бързооборотни стоки, но и в IT сектора", заяви главният изпълнителен директор на компанията Михаил Петров.

"Нашият план е да доставяме от България иновативни IT решения, които да подкрепят бизнеса на цялата група", допълни той.

Най-големият логистичен център в България стана още по-голям

Най-големият логистичен център в България стана още по-голям

С разширението общата площ на комплекса на Kaufland е 390 хиляди квадратни метра

Какво прави Kaufland Service в България?

Дъщерната компания, част от бранда Kaufland, предлага IT решения за поддържане и подпомагане на операциите на всички в групата Schwartz. Част от нея са още марките Lidl и Produktion. Дружеството има различни екипи, специализирани в поддържането на различни системи, свързани с дейността на компанията, включително разработка на софтуер, опериране на база данни, поддръжка за логистичните бази на веригата и други.

"От офиса тук се поддържат всички везни на Kaufland на пазарите, на които оперира. Също така в момента от тук минава част от обновлението на касовата система, която се ползва във веригата", обясни Иван Георгиев.

От офисите у нас се обслужват всички осем пазара, на които оперира веригата Kaufland - Германия, Чехия, Словакия, Полша, Румъния, България, Хърватия и Австралия. Най-големият такъв хъб на Kaufland Services се намира в Германия, където работят около 2000 души.