Филмовото студио Universal Studios и един от най-големите производители на игрални конзоли Nintendo вече работят по откриването на първия тематичен парк "Super Nintendo World".

За място на съоръженията е избрана Япония, а в атракциите участие ще взимат известни герои на лидера в развлекателната индустрия, съобщиха двете компании в понеделник, цитирани от CNBC.

Мястото ще бъде открито навреме за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. и ще струва повече от 50 милиарда йени, която сума се равнява на 432 милиона долара.

За подобни развлекателни кътчета се заговори още през ноември, когато Nintendo обяви създаването на тематични паркове в Universal Studio в Япония, Орландо и Холивуд.

Super Nintendo World ще се състои от просторни места, интерактивни зони, магазини и ресторанти - всички с участието на най-популярните герои и игри на Nintendo, коментираха от Universal Studios Япония в свое изявление.

Същевременно Страната на изгряващото слънце ще получи 11.7 трилиона йени от икономически ползи заради парка, като приблизително 1.1 милиона работни места ще бъдат разкрити, твърдят от Universal Studios Япония.