Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова обяви, че Административен съд София-град е отхвърлил и жалбата на "А1 България" срещу заповедта, инициирана от нея и екипа на Министерството на икономиката и индустрията.

С нея е забранено на търговеца да използва нелоялна търговска практика, а именно: да индексира цените по ред, който не е предвиден в сключените между него и потребителите договори.

Теленор и А1 обжалват забраната за вдигане на цените. Абонаментните планове на Виваком също поскъпват

Теленор и А1 обжалват забраната за вдигане на цените. Абонаментните планове на Виваком също поскъпват

Когато поискаха да вдигнат цените на абонаментните планове, държавата обвини телекомите в "нелоялни търговски практики"

Според мотивите на жалбоподателя, не са налице достатъчно мотиви от страна на Комисията за защита на потребителите (КЗП) за допускане на предварително изпълнение на заповедта, поради "накърняване на обществен и държавен интерес".

Министър Нинова отново заяви, че в момента повишаването на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес и тя ще отстоява докрай позицията си в тяхна защита.

Жалбата на "А1 България" остава без уважение и дава възможност това определение да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седем дневен срок.

Припомняме, че във вторник Административен съд София-град отхвърли и жалбата на "Теленор България" срещу заповедта на министъра.

С този акт Министерството на икономиката и индустрията спечели на първа инстанция делото срещу мобилните оператори. А предварителното изпълнение на заповедта остава в сила.

Теленор и А1 вдигат цените заради инфлацията
Обновена

Теленор и А1 вдигат цените заради инфлацията

Очаква се увеличението да е около 5 процента