След като вложи почти $200 милиона в шотландските си голф игрища, президентът на САЩ Доналд Тръмп все още не може да излезе на печалба.

Двете игрища отчитат обща загуба от 4,64 милиона паунда през 2017 г. (над $6 милиона). Turnberry с площ 3,2 кв. км. отчита загуба от 3,38 милиона паунда - четвъртият пореден годишен дефицит, откакто Тръмп купи клуба през 2014 г.

Финансовите отчети показват, че Тръмп е налял милиони, за да покрие загубите, опитвайки се да намали разходите. И повдига въпроси дали недоволството от начина, по който управлява в САЩ, не вреди на бизнеса му. Посещението му там през юли предизвика демонстрации в Глазгоу и Единбург, а правителството поиска Великобритания да плати разходите по охрана за уикенда, последвал срещата му с Тереза Мей.

Загубите от игрището край Абърдийн намалява леко до 1,26 милиона, от 1,41 милиона паунда през 2016 г., но приходите също се свиват. То не е излизало на печалба от откриването си през 2012 г.

Въпреки предизвикателствата, Trump Organization планира да похарчи още 150 милиона паунда в изграждането на 500 къщи, 50 ваканционни летни вили и спортни съоръжения в игрището край Абърдийн.