Откакто Чък Робинс застана начело на технологичната компания Cisco преди половин година, той инициира закупуването на цели 8 фирми. Това включва сделката за 1,4 милиарда долара в занимаващата се с интернет на нещата Jasper Technologies, която беше извършена в началото на месеца.

Още преди да поеме контрола над Cisco Робинс работи за придобиването на още 3 компании през май миналата година. Това прави общо цели 11 фирми само за осем месеца.

Cisco купува „облачна” компания за $1,4 млрд.   

Cisco купува „облачна” компания за $1,4 млрд.  

Услугите на Jasper Technologies се ползват от над 3500 компании  

Изглежда обаче той няма намерение да забави темповете на придобиванията скоро.

“Трябва да очаквате от нас да продължим в същия дух”, коментира той пред анализатори по време на конференция, пише Business Insider.

Робинс има и сериозно основание да върви към осъществяването на този план. Причината е в опасенията на пазара, че забавянето на икономиката ще предизвика сериозни проблеми. Това прави компаниите от технологичния сектор по-евтини, отколкото са били преди няколко месеца.

Шефът на Cisco цели да изпревари бъдещето и да превърне корпорацията в най-големия производител на оборудване за компютърни мрежи. Заедно с това той се фокусира върху възможностите за предлагане на повече софтуерни услуги, както и за разширяване на дейността на фирмата в облачните услуги.