Най-големият закрит воден парк в света, който приютява най-голямата тропическа гора на закрито в света е обявен за продан. Курортът "Тропически острови" в Бранденбург, Германия търси своя купувач, а цената му може да достигне около 300 млн. евро.

Снимка 348720

Източник: Getty Images

Собственикът му - малайзийския милиардер Ананда Кришан и неговият бизнес партньор Колин Ау - подготвят продажбата на ваканционно селище в тропически стил, проучвайки интереса към развлекателния комплекс, съобщават източници на Bloomberg.

Снимка 348718

Източник: Getty Images

Вече се водят разговори с потенциални купувачи на ваканционното селище, като цената му може да достигне около 300 млн. евро. Преговорите обаче все още са в първоначален етап и може да не се стигне до сделка.

Паркът се помещава в стар хангар за дирижабли

Източник: Getty Images

Паркът се помещава в стар хангар за дирижабли

Курортът, който се намира на около 60 км южно от Берлин, е построен в бивш хангар за дирижабли и функционира от 2004 г. Паркът обслужва туристи от всякакъв вид и може да приеме до 6000 гости наведнъж.

Снимка 348719

Източник: Getty Images

Забележителностите включват дъждовни гори, в които са разположени 600 вида растения, изкуствени плажове с палмови дървета, воден парк с река и разнообразни атракциони, спа комплекс и миниатюрно голф игрище.

Снимка 348722

Източник: Getty Images

Посетителите могат да се насладят на "Тропическото море", чиято площ отговаря на 3 олимпийски басейна. Вътрешните и откритите съоръжения на парка се простират на обща площ от 100 000 кв. м.

Снимка 348745

Източник: Getty Images

Курортът в Германия се управлява от холдинговата компания Tanjong, която обединява инвестициите на Кришнан в развлечения и недвижими имоти. Съдружникът му Ау е собственик на миноритарен дял във ваканционното селище.

Решаване на домашни проблеми

Малайзийският милиардер ще използва средствата от продажбата, за да се съсредоточи върху бизнеса в родината си. По-рано тази година индийският безжичен оператор Aircel, контролиран от него, подаде документи за обявяване в несъстоятелност и защита от кредиторите.

Кришан вероятно ще отдели по-голямо внимание на малайзийския мобилен оператор Maxis Communications и доставчика на платена телевизия Astro Malaysia Holdings, предава Bloomberg.

Maxis Communications ще загуби общо около 7 млрд. долара от неуспешното си 12-годишно присъствие на индийския телекомуникационен пазар.

Кришнан е четвъртият най-богат човек в Малайзия с нетно състояние от 5.4 млрд. долара, според Индекса на милиардерите на Bloomberg. По данни на Forbes той притежава 6.7 млрд. долара, което го превръща в третия най-богат човек в азиатската държава.