Завършването на мегасделката между химическите гиганти DuPont и Dow Chemical за 130 милиарда долара ще отнеме по-дълго време от очакваното, тъй като двете компании все още очакват одобрението на ЕС.

Това е вторият път, когато ръководствата на дружествата са принудени да отложат завършването на сливането заради очакваното решение на европейските антитръстови регулатори.

Властите в съюза са притеснени основно за контрола върху бизнеса със семена на DuPont, коментира ръководителят на компанията, цитиран от Reuters.

Сливането между дружествата ще създаде най-големия производител на растителни семена. От ЕС се опасяват, че сделката ще ограничи конкуренцията в сферата.

Сега се очаква споразумението, обявено още през декември 2015 година, да бъде завършено през първата половина на годината. Преди време от корпорациите заявиха, че се надяват това да се случи още през първото тримесечие на 2017 година.

DuPont се похвали с по-добра от очакваното печалба за шесто поредно тримесечие. В резултат акциите й поскъпнаха с 2,4% до 74,54 долара по време на ранната търговия в САЩ.

DuPont и Dow Chemical си стиснаха ръцете на $130 милиарда. Обединяват се

DuPont и Dow Chemical си стиснаха ръцете на $130 милиарда. Обединяват се

Акционерите в двете корпорации ще делят наполовина акциите на новата компания