Инвестиционната група PPF, която е контролирана от най-богатият човек в Чехия и собственик на групата Telenor Петр Келнер, е придобила 19,2% от акциите на британска биофармацевтична компания, съобщава Reuters. С тази стъпка фондът е станал най-големият акционер в Autolus Therapeutics.

От PPF не посочват в какъв размер е сделката. Пазарната капитализация на британският производител възлиза на 607 милиона долара, след като акциите ѝ са загубили 60% от стойността си от началото на годината.

В момента Autolus Therapeutics работи върху разработването на онкологични медикаменти, които трябва да бъдат регистрирани до 2021 година.

Групата PPF има в портфолиото си и друга компания от сектора. Тя притежава чешката биотехнологична фирма Sotio, която също разработва онкологични лекарства, както и такива за лечението на някои автоимунни заболявания.

Петр Келнер "изпусна" "Нова телевизия". Но сега може да купи bTV

Петр Келнер "изпусна" "Нова телевизия". Но сега може да купи bTV

Според словашки медии инвестиционната компания PPF е единственият кандидат за бизнеса на CME

Фондът на Петр Келнер има редица инвестиции, насочени основно в Централна и Източна Европа. През миналата година той купи активите на скандинавския оператор Telenor в региона, включително в България. Освен това фондът се опита да придобие "Нова броудкастинг груп", но сделката беше спряна от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Изглежда Келнер все още не се е отказал от идеята си да добави към портфолиото си медийна група. Според наскоро публикувана в словашки медии информация той е кандидат за закупуване на групата Central European Media (CME), част от която е и българската bTV.

Голям акционер в американската AT&T иска бърза продажба на собственика на bTV

Голям акционер в американската AT&T иска бърза продажба на собственика на bTV

Преди време излезе неофициална информация, че кандидат за групата на CME е Петр Келнер