Компанията майка на най-голямата компания, занимаваща се с аутсорсинг на бизнес процеси у нас, купува германски конкурент в сделка за 915 милиона евро или 1 милиард долара, съобщава Reuters.

Гигантът Telus International потвърди, че ще придобие европейската Competence Call Center (CCC). Според информацията транзакцията трябва да бъде завършена до края на първото тримесечие на следващата година.

От канадския гигант посочват, че комбинираните приходи на двете дружества ще минат 1,75 милиарда канадски долара или 1,32 милиарда щатски долара през 2019 година. Заедно с това печалбата им преди данъци и амортизация ще бъде около 400 милиона канадски долара.

Шефът на TELUS International: Наемаме нови 1000 служители в България още тази година

Шефът на TELUS International: Наемаме нови 1000 служители в България още тази година

Главният изпълнителен директор за плановете на компанията пред Money.bg

В допълнение от Telus International твърдят, че придобиването ще увеличи пазарната им капитализация, което от своя страна може да бъде добра предпоставка за дебют на борсата през следващите между 12 и 24 месеца.

CCC е водещ доставчик на бизнес услуги в Европа. Компанията има 22 офиса в различни държави на Стария континент, включително в Братислава, Букурещ, Гданск, Истанбул и Измир, както и в редица градове в Западна Европа. Тя е създадена през 1998 година, като към днешна дата работи за над 250 милиона клиенти. Служителите ѝ са над 8500 души.

Telus International също е представена на различни локации в Европа, включително и в България. У нас тя навлезе през 2012 година, като в момента има три офиса - два в София и един в Пловдив. За нея у нас работят 3000 души, като около 40% от тях са чуждестранни граждани.

TELUS International Europe: Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: TELUS International Europe

Компанията с един от най-цветните екипи в столицата