Вече са ясни състезателите на финалната права за шефското място на "Топлофикация-София". Първоначално беше обявено, че до втори кръг ще бъдат допуснати 6-ма от кандидатите, но в крайна сметка се появиха само 5 имена.

Любомир Кичев, Петър Илиев, Стоян Тодоров, Огнян Нечев и Наско Михов са претендентите за поста изпълнителен директор на Топлофикация София.

Кратката листа се попълва и от сегашните четирима члена на Съвета на директорите на дружеството.

Петимата номинирани бяха оповестени днес от председателя на столичния общински съвет Владимир Кисьов след заседание на 11-членната конкурсна комисия по обявения конкурс по документи за попълване на състава на Съвета на директорите на Топлофикация София.

Любомир Борисов Кичев е завършил Техническия университет и Военна академия, има 30-годишен опит в Топлофикация-София.

Петър Асенов Илиев е завършил Техническия университет, „Топло и ядрена енергетика", от 1983 г. досега работи в Топлофикация-София, като в момента е заместник-директор.
Бил е енергетик в ТЕЦ Земляне, главен инженер пак там, заместник-директор в клон Люлин.

Стоян Тодоров Тодоров е завършил Техническия университет, „Промишлена Топло-техника". Работил е в СЕК София, което е било структура на Топлофикация до 1989 г., бил е заместник-директор на Агенцията за приватизация, главен секретар в Министерството на външните работи, а в момента е главен секретар на Агенцията за енергийна ефективност.

Огнян Здравков Нечев е завършил Московския институт по енергетика и "Финанси" в УНСС. Работил е в Енергопроект, Институт по ядрени изследвания, бил е началник отдел в ДКЕВР, работил е още в Електроразпределение - Столично, а в момента е ръководител сектор в CEZ България.

Наско Асенов Михов е завършил Техническия университет във Варна и Стопанска академия -Свищов. Работил е в АЕЦ до 2001 г., в Сименс, бил е съветник на финансовия министър в периода 2003 - 2005 г, председател на Свободна зона „Пловдив", а в момента - член на Управителния съвет на Информационно обслужване АД.