Започна строителството на надземен паркинг в столичния квартал Слатина. Паркингът ще бъде на 5 наземни нива, като неговия капацитет е от 157 автомобила. Проектът предвижда да бъдат изградени на последното ниво (ниво 5) спортен комплекс със спортно игрище с размер 20х40 метра, 2 зали за фитнес и две съблекални. Предвидени са и 16 паркоместа със зарядни станции за електромобили.

Стойността на проекта е приблизително 6.6 милиона лева. Финансирането ще се осъществи с 30% собствени средства на общинското дружество "Пазари Изток", които нямат публичен характер, а останалите 70% (4 600 000 лв. без ДДС) ще се осигурят посредством дългосрочен инвестиционен кредит предоставен от Фонд за устойчиви градове.

Строежът на метрото до "Слатина" започва в началото на 2023 година

Строежът на метрото до "Слатина" започва в началото на 2023 година

Изграждането на новата линия ще струва общо 530 милиона лева без ДДС

"Моделът е общински търговски дружества, които работят добре, правят си добре спектъра и правят добри проекти, да участват със собствено финансиране и да получат съфинансиране от програмите на Европейската комисия, и по-специално финансовите инструменти, какъвто е фондът в момента", каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС. По думите й така е изграден Женския пазар и Парк "Възраждане".

Паркингът ще се намира на гърба на зеленчуковия сектор на Пазар "Ситняково", на който до този момент имаше съществуващ паркинг, за който се плащеше 2 лв. на час. 

Строежът на обекта трябва да приключи до една година.

Строителството на метрото до "Слатина" може да започне през есента на тази година

Строителството на метрото до "Слатина" може да започне през есента на тази година

Слатинското метро ще струва общо 525 млн. лв. без ДДС