Bitcoin бързо достига нови рекордни стойности, след като манията по криптовалутата отпреди 3 години отново обхвана инвеститорите.

Дигиталният актив, който някога беше представян като алтернатива на националните валути, добави 2,6% към стойността си до 18 092 долара по време на ранната търговия в сряда.

Цената на криптовалутата отчита повече от двоен ръст през тази година, събуждайки спомените за 2017 година, когато поскъпна с 1375% преди бързо да се срине със 70 на сто след това.

"Търговията с bitcoin си е лудост. Само Господ знае накъде ще се отправи отново", казва главният маркетинг стратег в Miller Tabak + Co Мат Майли, цитиран от Bloomberg.

Феновете на дигиталната валута следят движението ѝ с интерес през тази година, като много анализатори са на мнение, че има възможност цената ѝ да достигне предишния си рекорд от близо 20 000 долара, а други дори очакват да го мине.

От началото на 2020 година bitcoin е поскъпнал със 150%, като все още остава с около 10% под най-високата стойност в историята си.