Ралито на биткойна започва да губи своята инерция.

Критповалутата скочи над 2 500 долара за монета и почти стигна стойност от 2 800 долара за първи път в четвъртък. След което тръгна надолу.

Виртуалните пари достигнаха 2 799 долара в рамките на няколко часа, преди да отстъпят назад с 9.2 процента до 2 230 долара за монета. Биткойнът отчита поскъпване в 26 от последните 29 сесии, добавяйки 107 на сто към стойността си за това време, пише Business Insider.

Дигиталната валута е поскъпнала с 25 % от затварянето на търговията във вторник, като скокът се дължи главно на новината, че Digital Currency Group, която представлява 56 компании в 21 държави по света, е стигнала до споразумение относно промени, свързани с валутата, които ще бъдат разгледани по време на конференцията Consensus 2017.

Междувременно поскъпването е подкрепено и от скорошната новина, че Япония приема дигиталната валута като законно средство за плащане в страната.

Освен това Ulmart, който е най-големият онлайн търговец на дребно в Русия, заяви, че ще започне да приема биткойни, въпреки че Русия ще предприеме крачка, подобна на тази в Япония, догодина.

Биткойнът е добавил 141% към стойността си през тази година.

Как $100 станаха $72.9 милиона: 7-годишният възход на биткойна

Как $100 станаха $72.9 милиона: 7-годишният възход на биткойна

Историята на криптовалутата