След хакерския удар през тази година, който изпразни портфейлите на множество инвеститори и удари по стойностите на Bitcoin, сега витруалната валута бележи успех, поскъпвайки значително.

Цената на Bitcoin реагира светкавично на новината, че кандидатът на републиканската партия Доналд Тръмп е новият наследник на Барак Обама и ще настани на мястото в Белия дом.

Криптовалутата се отправи уверено нагоре, след като стойността на виртуалните пари се покачи с 4.07 процента до 738.33 долара.

Несигурността и нестабилността на пазарите обаче се засили, след като Европа осъмна с новината за победата в полза на Тръмп.

Всички основни индекси на континента се раздвижиха с повече от 2 процента след 8.00 часа по Гринуич, а акциите в Испания и Италия поевтиняха с 3.5 на сто.

"Президентският пост на Тръмп вероятно ще се замеси с последици за бизнеса в САЩ. Тръмп се застъпва за по-ниски корпоративни данъци, но се предполага, че той ще се опита да намали възможността на компаниите за свободно движение на капитал в страната", коментира Кевин Логан главен икономист за САЩ от HSBC, цитиран от Business Insider.