В последните месеци преди изборите за президент на САЩ много хора бяха убедени, че Хилъри Клинтън е бъдещият държавен глава отвъд Океана. Отново за мнозина победата на Тръмп изглеждаше твърде противоречива, дори и екстремна.

Статистиките посочваха, че кандидатът на демократическата партия води уверено в надпреварата и прогнозите звучаха сигурни.

Но всичко се преобърна в нощта на изборния вот, когато Америка изненада с избора си на ексцентричния богаташ, оказвайки се, че повече от 58 милиона граждани с право на глас са дали вота си за Тръмп.

За повечето европейци това звучи спорно, но може би по-голямата част от бурните реакции са именно заради това, че изходът звучеше странно.

Коментар на резултатите от изборите, публикуван в The Next Web посочва, че потребителите в мрежата са били изиграни от измамно чувство на сигурност, насадено например от блогъри като Нейт Силвър или Максим Лот, чиито прогнози са били поставяни на пиедестал.

Така чрез публикации, множество коментари и реакции по темата интернет заблуди за изхода от надпреварата за мястото в Белия дом. А много хора са били водени от факта, че това, което им се поднася, е това, което искат да чуят.

Определено социалните мрежи изостриха чувството, а Facebook, Twitter и различни медии изиграха огромна роля в кандидатпрезидентската кампания през тази година.

За някои обаче остава притеснението от управлението на Тръмп и какво ще означава то за икономиката, пазарите и други важни сфери по света.