Британският бизнесмен Джон Мапин твърди, че никога през живота си не е залагал пари, но след като го направи за първи път тази година и половина, спечели цели 100 хиляди паунда или 124 хиляди долара.

През последните 18 месеца той е правил залози за победата на Доналд Тръмп на изборите в Щатите. И вчера постоянството му е било възнаградено.

От William Hill, която е една от най-големите компании за залози, са потвърдили печалбата му вчера, веднага след като стана ясно, че имотният магнат ще бъде новият президент на САЩ, пише CNN Money.

Мапин, който е собственик на хотел в Корнуол в Англия, посочва, че е бил почти убеден в победата на Доналд Тръмп в момента, в който е разбрал за кандидатурата му.

Все пак той признава, че е използвал специална система за анализиране на данните от последните две десетилетия, за да изчисли изхода от вота в Щатите. Чак след това той е решил да залага.

"За три дни станах сигурен, че той ще спечели. Това бяха първите залагания, които направих в живота си", обяснява бизнесменът.

 От юни 2015 година той е направил около 30 залога. Мапин е похарчил общо 5000 паунда или 6200 долара за това.