Подобно на фондовия пазар в САЩ, навсякъде в Европа борсите реагираха бурно на резултатите от президентските избори в САЩ. Акциите се сринаха веднага след излизането на новината, че Доналд Тръмп е 45-ият държавен глава на Щатите. 

След започването на търговията борсите тръгнаха рязко надолу на фона на несигурността какъв ефект ще има политиката на кандидата на републиканците върху глобалния пазар.

Всички основни индекси на фондовите пазари на Стария континент се понижиха с повече от 2%, като акциите на борсите в Испания и Италия поевтиняха с над 3,5 на сто, съобщава Business Insider. 

Хаос на пазарите и евтин долар, след като Доналд Търмп поведе на изборите в САЩ
Обновена

Хаос на пазарите и евтин долар, след като Доналд Търмп поведе на изборите в САЩ

Мексиканското песо с рекорден спад на фона на стабилни йена и евро

Основният индекс на Великобритания FTSE 100 изгуби 1,5% от стойността си до 6,738 пункта. Германският DAX, който е най-следеният показател в Европа след FTSE 100, се сви с почти 3% почти веднага след започването на търговията в сряда. 

Индексът Euro Stoxx 50, който отразява ценните книжа на най-големите европейски компании, намаля с 2,6 на сто. 

"Последиците от президентството на Тръмп ще има смесен ефект върху бизнеса в САЩ. Той държи на намаляването на корпоративния данък, но също така иска да ограничи свободното движение на капитали извън страната", коментира главният икономист на HSBC в САЩ Кевин Логан.