Доларът е стабилен в началото на азиатската валутна търговия. Той запазва завоеванията си от вчерашната сесия, доколкото пазарите отчитат увеличени шансове за победа на Клинтън, след като ФБР обяви, че не вижда повод да възбуди съдебно преследване.

Часове преди началото на гласуването за президент на САЩ, анкети на Reuters и Ipsos, подсказват 90% вероятност Клинтън спечели битката за белия дом.

Тези новини предизвикаха рали на пазарите по целия свят. Доларът също не пропусна да се укрепи допълнително срещу конкурентите си.

Спрямо японската йена, считана за валута убежище, доларът се стабилизира на ниво 104,33, отдалечавайки се от месечния минимум в нивото в 102,54, достигнат в четвъртък.

Еврото също е стабилно спрямо американската валута, търгувайки се близо до $1,1043, отстъпвайки от петъчни я си пик в нивото$1,1143.

Индексът на долара спрямо кошницата от 6-те основни световни валути днес сутринта е около 97,721, значително над нивото 96,894, постигнато в петък.

Доларът се стабилизира и по отношение на мексиканското песо до нивото18,58. Американската валута загуби през 2,3 процента спрямо песото, заради намаляващите шансове Тръмп да стане президент на САЩ. И да усложни отношенията между двете страни.

Австралийският долар отстъпи част от завоюваните през нощта позиции и след ръста с 0,7 процента в понеделник. Той се понижи спрямо американския долар с 0,3 процента до $0,7705.