Вчера след победата си на президентските избори в САЩ Доналд Тръмп организирал пищно парти. На него присъствал и спряганият за бъдеш финансов министър на страната - милиардерът Карл Айкан, който обаче си тръгнал от празненството по-рано.

Айкан решил да се възползва от извънредната ситуация на международните пазари и да инвестира 1 милиард долара, пише Bloomberg.

"Бях готов да вложа много повече пари, но имаше ограничение и инвестирах само 1 милиард долара. И все пак съм щастлив от това", коментира той. "Ликвидността на борсата беше изключително висока. Миналата вечер беше невероятно, светът се беше паникьосал без причина", допълва той.

През нощта индексът S&P 500 на Уолстрийт падна с над 5%. По-късно обаче пазарите се възстановиха и той се върна към растеж.

Още през миналата година Карл Айкан подкрепи кандидатурата на Доналд Тръмп. Преди няколко месеца той беше посочен като вероятен финансов министър в кабинета на кандидата на републиканците.  

По неговите думи победата на Тръмп е нещо позитивно за американската икономика, а не негативно, и трябва да се разглежда по този начин.