Въпреки че Apple и Samsung се смятат за лидерите на пазара на смартфони, има и достатъчно много други потребители, които успяват да привлекат вниманието на потребителите. Изборът далеч не опира само до iPhone 7 или Galaxy S7 и S7 Edge, независимо, че те са възприемани като най-добрите продукти на пазара в момента.

Скоро обаче излезе и новият флагман на LG - V20. От International Business Insider се опитват да внесат яснота по отношение на спецификациите на трите смартфона и да ги сравнят. Ето и какъв е резултатът:

LG V20

Снимка 262118

Източник: Flickr / LG전자

Моделът разполага с 5,7-инчов екран, двойна камера - с 8 и 16 мегапиксела, допълнителен постоянно активен дисплей и работи с Android 7.0 Nougat. Освен това мобилното устройство може да се похвали с втори постоянно работещ дисплей и четец за пръстови отпечатъци, който позволява само собственикът на телефона да може да го отключва. Батерията му е капацитет от 3200 милиампер-часа.

Точно заради вторият екран V20 е по-голям като размер в сравнение с опонентите си S7 Edge и iPhone 7. Моделът има 4GB оперативна памет, 64GB допълнителна. В допълнение смартфонът разполага с HD звукозаписвач, който трябва да гарантира качество на звука, подобно на записи от студио.

Устройството на LG се продава за около 800 долара, като цената му е съпоставима с едни от най-добрите продукти на пазара в момента, включително и с тези на S7 Edge и iPhone 7.

Galaxy S7 Edge

Снимка 222842

Източник: samsung.com

Моделът се смята за най-добрият, който някога са правили от Samsung. Екранът му е 5,5-инчов, като работи с процесор Snapdragon 820 и операционна система Android 6.0.1. Marshmallow. Има 4GB оперативна памет, като LG V20.

Извитият екран на смартфона позволява някои функционалности да бъдат постоянно активни, като те могат да бъдат открити в страничното меню. Батерията на модела е с капацитет от 3600 милиампер-часа, което означава, че може да работи цял ден без проблем. По този показател той се нарежда пред V20 и iPhone 7.

По отношението на 12-мегапикселовата камера на Edge S7 нейното предимство свързано с това, че прави много добри снимки през нощта. Моделът също има сензор за разчитане на пръстовите отпечатъци, но той работи доста по-бързо от аналога на iPhone 7 Touch ID. Друго предимство на смартфона е, че е водоустойчив.

Той се продава на цена от около 700 долара в зависимост къде е купуван, което го прави малко по-евтин от LG V20.

iPhone 7

Снимка 252403

Източник: GettyImages

Този модел на Apple доста прилича на предшественика си iPhone 6, но е с по-добра камера и се предлага в повече цветове - два нюанса на черното, златно, сребърно и розово злато. Друго нововъведение е премахването на жака за слушалки и използването на безжични такива с него.

Смартфонът работи с новия процесор А10 Fusion, който е с 40% по-бърз от този на iPhone 6. По отношение на паметта характеристиките на модела на Apple се доближават до този на Samsung. IPhone 7 идва в три версии - с 32,128 и 256GB RAM памет.

Galaxy Edge 7 пък има две версии - с 32 и 64GB RAM. Уловката е в това, че продуктът на Apple няма място за microSD карта. А с такава Edge 7 може да има много по-голяма памет и от най-скъпата версия на iPhone 7.

В момента моделът на Apple може да бъде намерен за 650 долара.