Стартираща кампания, носеща името Magic Leap, работи върху очила, които възпроизвеждат добавена реалност (от английски augmented reality или AR). При нея картината от устройството се разгръща върху заобикалящата потребителя среда, а не върху дисплей.

Ако устройството на компанията проработи, това означава, че то ще може да замени всички екрани, които сме принудени да ползваме в ежедневието си, пише Business Insider. Наскоро от Magic Leap са заявили, че в бъдеще техните служители няма да работят на компютри, а изцяло на такива виртуални дисплеи.

Все още обаче е готов само прототип на устройството, така че не е сигурно как точно то ще изгледа, когато е напълно готово за пускане на пазара.

Експерти обаче смятат, че ще мине още време, докато подобни очила за добавена реалност станат по-малки, по-леки и по-лесни за употреба. Едва тогава те ще могат да заменят всички мобилни устройства и дори телевизорите.

Все пак подобни продукти ще имат потенциал да съберат най-необходимото в себе си, така че хората да ги използват за всичко – от софтуери, свързани с работата им, до гледане на сериали и филми.