Американски болници са решили да дадат глътка от виртуалната реалност на своите пациенти, за да им помогнат за по-бързото възстановяване след травми и преживени инциденти.

След като цените на подобни устройства, които пращат в алтернативни светове започва да пада, виртуалната реалност става по-достъпна за лекарите, пише Bloomberg.

Методът медиците използвали, за да помогнат на пациенти, например събудили се от кома или пък преживели пожари, вследствие на които се оказали с множество изгаряния по тялото, при които понякога дори морфинът не е в състояние да покаже резултати.

Този метод използвали лекари от болница за деца на остров Галвестън в Щатите, които накарали невръстните пациенти да се отърват поне за малко от атмосферата на четирите стени на болничната стая и да се поразходят в алтернативния свят на виртуалната реалност.

Същността на идеята се крие в това, че и най-голямата болка може да бъде облекчена чрез използването на иновативните технологии.

Специалисти твърдят, че човешкият ум работи така – колкото повече се съсредоточава съзнанието върху болката, толкова по-зле се чувства тялото.

А потапянето в един виртуален свят е начин да се облекчи състоянието на пациентите.