Финансовата компания "БНП Париба Лични Финанси" инвестира 3,5 милиона евро в нов офис в Пловдив и в обновяване на централата си в София. 

В Пловдив от началото на декември месец екипът за обслужване на клиенти на дружеството е в нов офис, където в момента работят 116 души, а през следващите месеци предстои да бъдат отворени още около 20 работни места.

Това стана ясно по време на събитие на "БНП Париба Лични Финанси", провело се в града.

По думите на Моника Максимова, която е ръководител "Човешки ресурси" в компанията, сега предстои обновяване на централата на компанията в столицата.

"В София са съсредоточени не само отдели, които се занимават с обслужване на клиенти, но и всички други подпомагащи отдели, като "Човешки ресурси", "Финанси и счетоводство", "Управление на риска", "Маркетинг" и други", обясни тя пред Money.bg и допълни:

"В Пловдив офисът е разделен в три направления - телепродажби, телефонно събиране на задължения и обслужване на клиенти.".

Няколко месеца преди отварянето му от компанията са наемали активно служители за него.

"Горе-долу месечно наемахме по минимум 6-7 човека, като започнахме през лятото, за да можем да имаме достатъчно време да обучим хората", обясни тя.

На въпрос дали са срещнали трудност в наемането на кадри, тя коментира, че засега пазарът на труда все още е по-добър от този в София. "Причината за това е, че в столицата конкуренцията между работодателите е много по-голяма", допълни Максимова.

Новият офис на "БНП Париба Лични Финанси" в Пловдив е разположен на два етажа в бизнес сградата "Лайм Трий" в квартал "Каменица".

"Почти половината от инвестицията от 3,5 милиона евро се осъществява в Пловдив. Целта е да направим същото в София", коментира управителят на дружеството Жозе Салойо.