През следващите 5 години Microsoft ще инвестира 1 милиард долара през в Малайзия като част от нова програма за партньорство с правителствени агенции и местни компании, обяви малайзийският премиер Мухидин Ясин.

Това е най-голямата инвестиция на американския технологичен гигант в страната и идва след като през февруари един от най-големите азиатски пазари разреши на Microsoft, Google, Amazon и на държавната телекомуникационна компания Telekom Malaysia да изградят и управляват мащабни центрове за обработка на данни и предоставяне на облачни услуги.

Новината определено е много добра за Малайзия. През миналата година в страната се наблюдаваше спад на преките чуждестранни инвестиции с цели 68%, което е най-големият спад в Югоизточна Азия.

Telenor създава най-големия телеком в Малайзия

Норвежката Telenor създава най-големия телеком в Малайзия с 19 милиона абонати

Телекомът ика да обедини дейността си в страната с тази на свой конкурент

Днес държавата опитва да се наложи като добра дестинация за инвестиции. Наскоро финансовият министър Зафрул Азис заяви, че търси различни бизнес стимули, за да привлече повече големи инвеститори. Очаква се новите дейта центрове да донесат приходи между 2,91 и 3,64 милиарда долара през следващите 5 години.

Microsoft е на път да придобие компанията за изкуствен интелект Nuance Communications за $16 милиарда

Microsoft е на път да придобие компанията за изкуствен интелект Nuance Communications за $16 милиарда

Ако сделката стане факт, тя ще бъде втората по големина за Microsoft

Колкото до първия дейта център на Microsoft, той ще управлява данни от различни държави. Вицепрезидентът на компанията Жан-Филип Куртуа заяви, че "инвестицията ще позволи на правителството на Малайзия и на бизнеса да се синхронизират."

Microsoft дава заявка и подпомогне до 1 милион малайзийци в придобиването на цифрови умения до края на 2023 г.

Най-новият милиардер в Малайзия, който умело се възползва от бума в търсенето на електромобили

Най-новият милиардер в Малайзия, който умело се възползва от бума в търсенето на електромобили

Компанията му произвежда оборудване за фабрики в целия свят