С официална церемония "Видеолукс Холдинг", собственик на веригите Технополис и Практикер, стартира изграждането на нов ритейл парк HOLIDAY PARK в София. Комплексът ще бъде разположен на бул. "Никола Мушанов" 82 в район Красно село. Това ще бъде втори ритейл парк на бранда в столицата. През октомври започна изграждането на първия HOLIDAY PARK Витоша, който ще се намира на Околовръстен път, в търговската зона до Ring Mall и IKEA.

След отслужения тържествен водосвет първата копка бе направена от Цвета Николаева, кмет на район "Красно село", Евгени Борисов, управител на строителна фирма МСК, и Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на "Видеолукс Холдинг".

"Силно вярвам, че живущите в района ще имат един нов, удобен комплекс, обогатен с много зеленина, който със своите разнообразни магазини и заведения за хранене ще им бъде от полза и ще се превърне в приятно място за отдих и разходка. Като жест на благодарност към местната администрация за оказаната подкрепа ще изградим и дарим 161 паркоместа на Столична община.", коментира Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на "Видеолукс Холдинг".

Комплексът ще разполага с над 31 000 кв.м търговска площ и ще осигури повече от 300 нови работни места. На разположение на клиентите ще има хипермаркети на пазарните лидери Технополис и Практикер, както и още над 20 магазина и заведения.

Снимка 644169

Източник: Holiday Park

За още по-голямо удобство на потребителите HOLIDAY PARK Красно село ще осигури повече от 400 безплатни паркоместа, както и зарядни станции за електрически автомобили. На покривите на магазините Технополис и Практикер ще бъдат инсталирани фотоволтаични панели, които ще заменят по-голямата част от потреблението на електричество със "зелена" енергия. Това е поредният проект на "Видеолукс Холдинг" насочен към внедряването на устойчивите бизнес политики. До 2023 г. са инсталирани над 16 000 соларни панела на покривите на търговските обекти на Технополис и Практикер в цялата страна.

Търговският комплекс HOLIDAY PARK Красно село се очаква да отвори врати през пролетта на 2025 г.

За HOLIDAY PARK

Инвеститор и собственик на HOLIDAY PARK е компанията "Видеолукс Холдинг", под чиято шапка са добре познатите на българския пазар хипермаркети за техника за дома, офиса и свободното време Технополис и веригата за дома и градината Практикер.

Компанията управлява ритейл паркове и в други големи градове в България - Перник, Стара Загора, Пазарджик и Хасково. Предстои отваряне на нов комплекс във Враца и още един в София.