Китайска авиокомпания продаде самолетни билети на цена от 10 китайски юана, или около 1,40 долара. Това не е голяма промоция, а просто грешка в системата, която е позволила това да се случи.

Проблемът е бил в приложението на China Southern Airlines, когато в рамките на няколко часа китайски потребители на социалните мрежи започнаха съобщават, че полетите до и от югозападния град Чънду са налични в ценовия диапазон от 10 до 30 юана, според съобщения в медиите, цитирано от Business Insider.

Появили са се и екранни снимки, които показват показва билет от Чънду до Пекин на цена от 1,40 долара. Началната цена за полетите през следващата седмица е била около 400 юана, или 60 долара. Проблемът се отрази и на цените на билетите на China Southern в други платформи за купуване на билети.

Не е ясно колко от тези изгодни билети са продадени от China Southern и кои маршрути на полети са били засегнати от системния проблем.

City Airlines - новата нискотарифна авиокомпания на Lufthansa, която започва да лети от лято 2024

Европа ще има нова нискотарифна авиокомпания от лятото на 2024 година

Превозвачът започна да набира персонал от ноември

Според публикация на China Southern Airlines публикува в официален акаунт в социалната мрежа Weibo, билетите, платени и издадени по време на системния проблем, са "валидни" и че клиентите ще могат да ги използват.

В други подобни случай късметлии, които са си набавили билети на супер цени, са били ощетявани. През април някои успяха да си купят двупосочни билети за 300 долара на японската авиокомпания All Nippon Airways, като редовната цена им е 10 000 долара. Тогава това се дължеше на проблем с валутата. Дни по-късно обаче авиокомпанията, отказа да признае билетите за валидни и заяви, че са били "погрешно обработени" и че ще ги анулира и ще възстанови напълно сумата."