Ако сте гледали тези дни новините или сутрешния блок на bTV, вероятно ви е направило впечатление едно нещо - новото студио. След година и половина работа по него телевизията пусна в експлоатация "новият дом" на предавания като "Тази сутрин".

"В продължение на година и половина международен екип от професионалисти от различни области работи в активна колаборация, за да съчетае новаторска архитектура и дизайн с най-модерните технологии в уникално за Централна и Източна Европа новинарско ТВ студио", казва Венелин Петков, директор "Новини, актуални предавания и спорт" в телевизията.

Студиото има три мултифункционални сета с 11 видео стени с обща площ от 450 кв. м., както и последно поколение технология за добавена реалност и камери с 4К сензори, които интегрират всички емисии и актуални предавания на bTV в холистичен дизайн, без да се губи идентичността на отделните предавания и журналисти.

За създаването на дизайна му са поканени 7 български и чуждестранни компании, които се занимават с архитектура и дизайн за електронни медии. Пространства, подчинени на технологиите, но фокусирани върху човешкото присъствие в тях - това е стилът на Veech x Veech, която печели конкурса за изработването му.

Можете да видите как изглежда студиото в нашата галерия.