Ако има някой, който да знае чудесно къде са най-удобните места за седене в самолета, то това е пилотът. Именно такъв е Джони Ноулсън, който е по-популярен в социалните мрежи като Джони Пилотът.

През Metro.uk той дава съветите си за това как човек да избере подходящото място на борда, което да му гарантира повече пространство и спокоен сън. Ето и какво казва Ноулсън:

Изберете място до крилата

Почти невъзможно е по време на полет да няма дори и най-лека турбуленция. А това определено може да развали съня на човек. Заради това пилотът съветва да се избере място, което е по-близко до центъра на самолета. Там турбуленциите се усещат най-леко.

Къде се спи най-добре?

Ноулсън казва, че ако човек иска да спи спокойно на борда, трябва да избягва местата около двигателите. Това означава да се изберат такива в предната част на самолета. Ако това е невъзможно, най-добрият вариант са тези места, които се намират до пътеката.

"Може би най-доброто място за спане е на средната редица в самолета (ако има такава), които са отдалечени от тоалетните", казва пилотът.

Повече място за краката

Тук най-добрият избор е първият ред, въпреки че там местата са най-скъпи. В зависимост от модела на самолетите, аварийните изходи могат да са повече или по-малко и да се намират в различни части на самолета.

Всички обаче знаят, че местата непосредствено до тях имат повече пространство. За да провери човек къде са най-добрите места при отделните самолети, Ноулсън съветва това да се провери на платформата Seat Guru.

Когато искате да слезете първи от борда

Тук отговорът е много лесен - за тази цел трябва да се изберат места в близост до изходите отпред и отзад. Все пак Ноулсън казва, че по-добрият вариант е предната част на самолета.