Уникален по рода си мъжки ръчен часовник Patek Philippe наскоро бе продаден за рекордните $31 милиона а благотворителен търг в Женева. Това го прави най-скъпият ръчен часовник, продаван някога на търг в света, предават световните агенции.

Произведеният от стомана Patek Philippe Grandmaster Chime с референтен номер (Ref. 6300A-010) надскочи предишния рекорд за "най-скъпият ръчен часовник" продаден на търг.

Това е Rolex Daytona, собственост на Пол Нюман, продаден за - $17,7 милиона, през 2017 година.

Кратка история

Името на дружеството Patek Philippe  е основано през 1851 година. Основателите на марката са Антоан Норберт де Патек и Жан Ейдриън Филип. Двамата се срещнали по време на едно търговско изложение в Париж. Жан Ейдриън Филип е създател на първия джобен часовник, навиващ се с помощта на ключ.

Най-тънкият часовник в света идва от Швейцария: Richard Mille за Ferrari

Най-тънкият часовник в света идва от Швейцария: Richard Mille за Ferrari

Часовникът е с 0,05 мм по-тънък от Bulgari Octo Finissimo Ultra, който беше най-тънкият до момента

Преди създаването на марката часовници, двамата са закупували нови неупотребявани часовници и ги украсявали с различни кристали и компоненти и след това ги препродавали.

През 1851 година, когато е възникнало началото на swiss made марката Patek Philippe, в "Кристъл Палас" в Лондон на Световното изложение на кралица Виктория, те полазват първия си изобретен часовник Patek Philippe с механизъм на Жан Филип, който се задвижва без помощта на ключ. Уникалният модел веднага е бил закупен.

След това били закупени часовници от самата кралица и нейният син. Само за една седмица марката Patek Philippe са се превърнали в стандарт на висок стил и модерна технология. Именно това събитие променя всичко и по този начин стартира серийното производство на швейцарските Patek Philippe.

По време на своето съществуване, часовникарската компания Patek Philippe са регистрирали повече от 70 патента в областта на часовникарството. През 2001 година, компанията създава и свой собствен музей на 4 етажа, където излагат всички модели, произведени и патентовани през годините.

Продаденият за милиони часовник

Колкото до продадения на търг часовник Patek Philippe Grandmaster Chime, той се превръща в единственият, който е изработен от неръждаема стомана. Той разполага с 20 функции, някои от които са вечен календар с четирицифрен дисплей за годината, втора часова зона, 24-часово и минутен циферблат.

Най-уникалната функция на часовника са предните и задните циферблати - единият е в цвят сьомга, а другият е черна - които могат да бъдат обръщани по желание на собственика. Циферблатите са от 18-каратово злато, а каишката е изработена от алигаторска кожа.

Купувачът на това мъжко бижу не е известен.

Джеф Безос с изненада: показа часовник, който ще работи 10 000 години

Джеф Безос с изненада: показа часовник, който ще работи 10 000 години

Уникалното устройство ще се захранва с геотермална енергия