Изработена от Porsche суперяхта се появи на пазара. И спокойно може да се каже, че тя прилича на нещо от друг свят, пишат авторите на Mansion Global.

Точно това беше и целта на базираната в Сингапур компания Royal Falcon Fleet, която се обърна към Studio F.A. Porsche (дъщерната фирма на емблематичния производител на спортни автомобили), за да помогне в изграждането на "космически кораб над водата".

Над 40-метровата яхта е била официално заявена по-рано този месец. Офертната цена на яхтата не се посочва, тя ще бъде известна само на купувачи със сериозен интерес към плавателния съд, съобщават от брокерската компания Camper & Nicholsons.

Суперяхтата, известна като Royal Falcon One, се отличава с дизайн на катамаран - стил, при който два успоредни корпуса действат като "крака", повдигайки целия кораб от водата. Според изпълнителния директор и президент на Royal Falcon Fleet М. А. Заман необикновената за яхта форма има за цел да разграничи съоръжението от неговите връстници конкуренти.

Снимка 498726

"В Сен Тропе или Форт Лодърдейл виждате 20 или 30, или 40 мегаяхти, които стоят там почти изглеждащи по един и същ начин. Освен ако не погледнете, което сте си избрали на вашата лодка, няма да можете да я различите.", коментира Заман по време на лондонската седмица на суперяхтите през далечната 2014 година. Royal Falcon One обаче със сигурност ще се забелязва отдалеч.

Освен атрактивен, дизайнът на катамарана също така е и функционален, поставайки спалните апартаменти на по-луксозна позиция на или над основната палуба, а не отдолу, както често се подреждат стандартните еднокорпусни яхти, допълва Заман пред SuperyachtNews.

Яхтата разполага с три каюти за гости на основната палуба, докато основният апартамент и така нареченият "VIP апартамент" се намират на горната палуба. По този начин пред по-луксозните спални помещения се разкрива гледка към водата. Двамата корпуса от формата на катамарана също се използват много практично - там са поместени каюти за 10-членния екипаж на кораба.

Снимка 498723

Източник: Camper & Nicholsons

Построена в Швеция, яхтата е ефективна откъм гориво и може да достигне скорост около 35 възела.

Интериорът на яхтата също е дело на студиото на Porsche - отвътре яхтата съчетава пищност и модерността на космическата ера. Диваните са в свободна форма, а цветовете са изчистени в палитра от бяло, сиво и черно. Вратите на суперяхтата са стъклени и се плъзгат автоматично.

Дизайнерите са използвали типичните плавни линии и извити ръбове, разпознаваеми в емблематичните автомобили на Porsche.

Royal Falcon One също така разполага с редица луксозни удобства, включително горната палуба с джакузи; основен салон със светещ бар и панорамна наблюдателна площадка; частна открита палуба, достъпна от основния апартамент.

Снимка 498722

Източник: Camper & Nicholsons