Затруднения в производството на най-големият самолетен двигател правен досега може да провалят мегасделка на Boeing с Китай. От General Electic (GE), която работи по него, обявиха, че са изправени пред някои затруднения свързани с новия двигател GE9X.

Това беше потвърдено от главният финансов директор на компанията Грег Смит по време на събитие в Ню Йорк, пише Investor"s Business Daily.

Новото поколение двигатели трябва да бъде използвано за модела на Boeing 777-9. В момента американския производител води преговори за мащабна поръчка за самолетите.

Затрудненията с GE9X може да доведат до допълнително забавяне на пускането на новият модел на Boeing. Първоначално срокът беше удължен до края на юни, но според последната информация моделът ще може да започне първите си полети през 2020 година.

Това е още една лоша новина за Boeing, тъй като от Китай има интерес към закупуването на общо 100 самолета на американския производител от моделите 787 Dreamliner и новия 777-9. Подобна сделка би могла да достигне стойност от 30 милиарда долара.