Дубай възнамерява да събуди детското във вас, а усилията за това ще струват 2,8 млрд. долара.

Във вторник градът, известен с изключителния си лукс, разкри плановете си за тематичен парк за близо 3 млрд. долара, предаде Bloombеrg.

Dubai Parks & Resorts ще издигне кино, вдъхновено от Тадж Махал, тематичен парк, базиран на Legoland, воден парк и много други. Площта на увеселителния парк ще е 24,6 кв. км.

„Dubai Parks & Resorts е мястото, където най-доброто от Изтока се среща с най-доброто от Запада, за да създаде свят на забавления и приключения за разлика от всеки друг”, се посочва в уебсайта на парка.

В този приказен свят ще има и търговски център и хотел, така че дори да се изморите от трите тематични парка и съседните водни съоръжения, все пак ще можете да се забавлявате.

Именно това е и надеждата на властите в Дубай, които споделят, че искат да привлекат 20 милиона посетители до 2020 г., превръщайки Dubai Parks & Resorts в „най-добрата целогодишна международна туристическа дестинация”.

Много от атракциите в парка са вдъхновени от популярни филми, като има секция за „Игрите на глада” и дори парк за продукциите от индийския Боливуд.

В подготовката за официалното откриване на парка вече са назначени над 400 танцьори и певци от цял свят. Парковете ще имат и костюмирани герои, рапъри и акробати, така че да бъде осигурено забавлението за цялото семейство.