Най-печелившият от YouTube e 8-годишният Раян, станал популярен с ревютата на играчки, които прави. Заради представянето на различни играчки, той е спечелил $22 милиона през 2018 година, пише Independent.

Раян от "RyanToysReview" надмина най-сериозния си конкурент Jake Paul с $500 000, твърди Forbes.

Първокласникът, който е запален по Лего, влакове и коли има повече от 17 милиона последователи в YouTube, където те могат да видят как си играе и говори за характеристиките на играчките.

Откакто е стартирал канала си Раян има близо 26 милиарда гледания, а най-популярното му видео - представяне на надуваем воден плъзгач, пълен с огромни яйца, в които има играчки изненада, му е спечелило 1,6 милиарда гледания.

Видео, качено от Раян или родителите му, на следващия ден вече има повече от 683 000 виждания, а негова публикация близо 3000 преглеждания за 3 часа.

За последната година състоянието му се е удвоило, като той доказа, че клиповете с играчки струват милиони.

Видеата следват модела на разопаковане, като показват как 8-годишното дете отваря играчката и последвалото вълнение. В едно видео се проследява как Раян отваря над 100 играчки и се радва на всяка за няколко секунди.

Каналът на Раян е стартиран от родителите му през 2015 година. Това, което го прави толкова популярен сред децата, според самия него, е собственият му темперамент.

Според Forbes споменатите суми са посочени преди от тях да се извадят разходите за такси, данъци, агенти и адвокати. Повечето от спечелените пари са от реклами, които се излъчват преди неговите клипове.

За разлика от другите YouTube звезди, при Раян само $1 милион идва от спонсорирано съдържание. Това се дължи на предложенията, които той и семейството му решават да приемат или отхвърлят заради все още крехката му възраст.

Играчките обикновено отиват за добри каузи, най-често местна благотворителност.