През 2017 г. мечтата на Кевин Пафрат беше да печели над 1 милион долара годишно от The Paffrath Organisation, бизнеса с недвижими имоти, който той притежава със съпругата си Лорън, във Вентура, Калифорния.

През 2020 г. двойката спечели над 1 милион долара само през май. "Беше абсолютно сюрреалистично", казва Лорън, 30-годишна, от момента, в който преминават на седемцифрена печалба на месец.

Но по-голямата част от доходите им не идват от сделки с недвижими имоти или приходи от наем. Двойката печели пари чрез канала на Кевин в YouTube - Meet Kevin, в който той започна да публикува редовно през 2018 г. Въпреки не печелят седем цифри всеки месец - те са спечелили 721 474 долара през септември 2020 г. - те са на път да спечелят повече от 6 милиона долара тази година.

Въпреки че някои от успехите им могат да се отдадат на късмет, те са отделили безброй часове, за да стигнат до мястото, където са днес. Каналът му в YouTube става все по-доходоносен, Кевин, на 28, започва да отделя все повече и повече време за създаване на съдържание, включително ставане преди изгрев, за да прави по няколко видеоклипа на ден.

Лорън е управител на бизнеса на двойката с недвижими имоти, а също така е поела задължения за грижи за децата - двамата им сина, Джак на 5 и Макс на 2 години. Нито едно от децата им не посещава училище в момента поради пандемията Covid-19.

Най-трудната част от успеха им е балансирането на работата и семейството. "Току-що родих втория ни син, когато Кевин започна да прави видеоклипове в YouTube и да получава приходи, казва Лорън.

Кевин обикновено работи 12 часа на ден, от 5 до 17 часа, но запазва вечерите си за време със семейството.

Намиране на ниша в недвижимите имоти

Кевин не е израснал в богато семейство. Родителите му се местят в САЩ от Германия, когато той е на 18 месеца и се развеждат, когато е на шест. Кевин си спомня, че финансите винаги са били малко.

Лорън, от друга страна, е израснала в света на недвижимите имоти, наблюдавайки как родителите й продават домове. Подобно на майка си, тя започва да управлява професионално имоти на 18 години.

Двойката се срещна в гимназията, докато пътува до Париж. Кевин се мести от Флорида в Калифорния, за да живее със семейството на Лорън, докато завършва гимназия. Докато Кевин прекарва повече време около бащата на Лорън, интересът му към недвижимите имоти се задълбочава. Започва да учи за недвижими имоти.

Но докато Кевин се опита да започне кариерата си за недвижими имоти като студент, той не смята, че някой би искал да купи къща от 19-годишен без опит. Решението е той и Лорън да си купят къща, да я оправят и да покажат своите умения.

"В крайна сметка намерихме съборетина", казва Кевин за първата къща, която са купили през 2012 г. за 305 000 долара. "Имахме едва 8 000 долара на наше име, за да оправим това място. Нямаше кухня, баните ги нямаше, тоалетните ги нямаше. Беше катастрофа.

След десетки посещения до IKEA и къщата е годна за живеене. Така те осъзнават пътя, по който искат да поемат: купуват разрушени домове, обновяват ги и ги отдават под наем.

"Ние бяхме пристрастени към идеята да притежаваме домове и да ги ремонтираме и особено по рентабилен начин", казва Лорън.

Като мениджър на бизнеса The Paffrath Organization, Лорън взема всички дизайнерски решения и координира ремонтите с изпълнители. Тя взима заплата от 245 000 долара от бизнеса, докато Кевин взема 100 000 долара плюс комисионни за домовете, които купува.

Те работят добре заедно: "Лорън избира цветовете и ми казва къде да сложа нещата", шегува се Кевин.

"Той не задава въпроси. Той просто казва: "Добре, Лорън. Разбрах те", смее се тя.

Първи стъпки в YouTube

Когато Кевин за пръв път стартира своя канал в YouTube, той споделя най-вече видеоклипове за "всички неща, които забърках, за да помогна на хората да не правят същите глупави грешки, каквито и аз бях направил", казва той.

С времето включва и инвестиционни съвети и пазарни новини. С нарастването на последователите му, нарастват и доходите му. В момента Кевин има 947 000 последователи в YouTube и печели средно 150 000 долара на месец от самата платформа.

Той успява да използва канала за да генерира други потоци от доходи. Най-доходоносният е продажбата на онлайн курсове на Teachable, платформа, на която предприемачите могат да получат пари, за да споделят своя опит. Той печели средно 332 000 долара на месец. Кевин печели пари и от и партньорства - около 80 000 или повече долара на месец.

Поуки

Не всички бизнес начинания на двойката обаче са успешни. През 2017 г. те решават да добавят строителна част към организацията The Paffrath. Идеята беше да предложим услуги по обновяване, дизайн и кредитиране.

Но наемането на служители, закупуването на материали и работата с ниски маржове на разходи означава, че няма много място за грешки. Дори малките грешки спъват и те губят $1 милион в начинанието за по-малко от 18 месеца.

И докато каналът на Кевин в YouTube е доходоносен за семейството, той също го "хвърля" в правни проблеми. Той направи поредица от видеоклипове за магнат на недвижими имоти Грант Кардоне, който критикува методите му и се подиграва, както казва Кевин.

Така му е повдигнато обвинение за недобро поведение. Като цяло Кевин е похарчил около 100 000 долара за юрисконсулти, включително по въпроси, които не включват този случай.

Как харчат парите си?

Месечните разходи на Кевин и Лорън обикновено съставляват само малка част от доходите им. От началото на пандемията Лорън остава предимно вкъщи с децата и не използва колата си много.

Пандемията също е променила техните навици на харчене. Преди са пътували редовно, харчейки средно 1000 долара на месец.

Необичаен месечен разход е заемът, който те плащат на бащата на Кевин. Когато баща му се пенсионира, Кевин се притеснява, че ще изхарчи всичките си пари за кратък период от време. Той иска да гарантира, че има постоянен поток от доходи при пенсиониране, затова предложи да управлява парите на баща си вместо него.

Те признават, че раждането на деца също е оказало значително влияние върху бюджета им. "Определено харчим повече пари за тях, отколкото за самите нас", казва Лорън. За нея е лесно да се лиши от нови дрехи или аксесоари, но ако едно от децата й иска нещо, много по-трудно е да каже не, казва тя, особено ако е образователно.

Планиране за бъдещето

Има едно нещо, което Кевин почти никога не прави с парите си: да ги остави в спестовна сметка. Предпочита парите му да растат.

След като покрият месечните си разходи, двойката реинвестира по-голямата част от останалото обратно в бизнеса си, обикновено за закупуване на повече недвижими имоти и обновяване на притежаваните от тях имоти.

Те събират пари за пенсия. В края на данъчната година и Кевин, и Лорън оставят сума от 14 100 долара за в бъдеще.

Кевин управлява и значителния инвестиционен портфейл на двойката. Те имат около 7,4 милиона долара инвестиции, разпределени в няколко брокерски сметки.

За напред те искат да продължат да изграждат своя бизнес с недвижими имоти и да увеличават инвестициите си.