Първо по рода си културно-туристическо изложение само за България беше организирано в Холандия. То е част от Комуникационната стратегия на Министерството на външните работи, съобщават от пресцентъра на Държавната агенция по туризъм.

Туристическото изложение беше съчетано с представяне на българската култура, изкуство, музика, български продукти, сувенири, деликатеси и напитки. То беше организирано от Българското туристическо информационно бюро в Холандия и Българското посолство в Хага с подкрепата и съдействието на Министерството на външните работи и Държавната Агенция по туризъм.

Изявата беше предшествана от силна рекламна кампания в холандските медии, като също така в продължение на две седмици осем автобуса в Хага бяха облепени с реклама за България.

В изложението, носещо името „Омайващата България", на общо 40 щанда се представиха 28 холандски и 12 български туристически фирми и организации, инвеститорски фирми за недвижими имоти, вносители на българско вино, българска мода, парфюмерийни изделия и сувенири.

От българската страна участваха Държавната Агенция по туризъм, общините Велико Търново, Бургас, Стара Загора и Смолян и туристическите фирми ДМ-Травел, Августа Траяна, ТУИ-България, Електра Тур, Темпора Травел и вила „Кибела".

Желанието на инициаторите от Българското туристическо информационно бюро е това изложение да се превърне в ежегодна проява, за да се подпомогне промотирането на България като модерна европейска държава и привлекателна туристическа дестинация.