Като част от рекламната кампания на руския пазар, Държавната агенция по туризъм организира представянето на България пред 200 професионалисти в туристическия бизнес в района на Новосибирск, съобщават от пресцентъра на ДАТ.

Представянето ни като атрактивна целогодишна туристическа дестинация се провежда в рамките на семинар днес - 27.02.2007, в Регионалния информационно-аналитичен център STI в Новосибирск.

Повече от 200 туроператора и туристически агенции участват на форума, който обединява работна среща с туристически компании от Западен Сибир, провеждане на презентация в специално оборудвана зала за конференции и работна среща с възможност за неформално общуване с представителите на туристическия бизнес в Новосибрск.

В рамките на българското представяне в семинара участват Държавната агенция по туризъм и Генералният консул на Р България в Новосибирск, който ще запознае заинтересованите руски туроператори с работата на Генералното консулство на Република България в Новосибирск и начина на издаване на туристически визи за руските туристи.

Презентират се възможностите за целогодишна почивка в България и новостите в предлагането през сезон "Лято - 2007". Програмите си за почивка в България представят пет туроператора: Алма Тур БГ, Bulgarian VIP Tours, Balkan Express Travel Assistance, DIA TOURS и Капитал Турс.

През 2006 година 215 828 руски туристи са посетили България, което представлява ръст от  23,12 % спрямо 2005 година.