EFG Factors S.A. клон България стана пълноправен член на международната асоциация на водещите факторинг компании в света. Факторинг компанията на Пощенска банка е първият представител на страната ни в Factors Chain International (FCI).

Реномираната международна асоциация съществува от 1968 година насам. В нея членуват 212 водещи факторинг компании в 61 държави, които извършват 70% от трансграничните факторинг сделки в света.

Право за членство в нея получават само утвърдени факторинг компании, чиято политика е поддържането и разработването на висококачествени продукти и услуги, съобразени със стандартите на FCI.

„За EFG Factors S.A. клон България членството в FCI е голямо признание за усилията на нашите колеги. За работата на нашия клон в България това означава утвърдени отношения с факторинг компании по целия свят, което от своя страна ще доведе до възможността не само за професионален обмен и ноу хау, но и до множество предимства за нашите клиенти", коментира Георги Лилянов, Маркетинг мениджър , EFG Factors S.A. клон България.

EFG Factors S.A. клон България е представител на факторинг компанията на Eurobank EFG, която работи в тясно сътрудничество с Пощенска банка. Наскоро търговското представителство бе трансформирано в пълно-функционален клон, което затвърждава дългосрочните интереси и планове на EFG Factors S.A, като същевременно е и доказателство за потенциала на българския факторинг пазар.