От технологичната компания Motorola Inc. са съобщили по-рано днес, че са готови да закупят  Symbol Technologies Inc., които са производител на „бар-кодове" и сканиращи машини, за цена от 3.9 млрд. долара. Сумата ще бъде изплатена в пари, без да се използва прехвърляне на акции.

Motorola е най-големият производител в света на мобилни телефони, които ще изплатят по $15 на акция от компанията  Symbol Technologies Inc., въпреки че цената при затваряне на борсата в Ню Йорк вчера беше $14.67.

От Motorola са изказали прогноза за завършване на сделката към края на 2006 г. или в началото на 2007 г., като ще се опитат да включат допълнителните печалби във финансовия си резултат за следващата година.

Symbol е производител на бар-код скенери за магазините на дребно и едро, както и на идентификационни маркери на стоки използвани от търговците, за защита на стоките в обектите си.

От телекомуникационния гигант Motorola уверяват своите акционери, че голямата сделка по сливането с Symbol, няма да се отрази негативно на акциите и на обратното им изкупуване. Акциите на компанията бяха $24.95 на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк, след като постигнаха дневен връх на $25.55.