Министърът на транспорта Петър Мутафчиев, заместник-министърът на транспорта Георги Петърнейчев и изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация" Володя Киров се срещнаха днес с представители на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ).

Поводът на състоялата се среща беше представяне на новоучредената асоциация (28 септември 2006 г.).

По време на дискусията представителите на БАСАТ запознаха министъра със своята дейност и изразиха позицията си да се превърнат в активен участник при обсъждането на предприеманите законодателни инициативи.

От своя страна транспортният министър ги увери, че до този момент представители на Министерството са провели 26 срещи с автомобилния бранш, което е доказателство за открит диалог между двете страни.

Учредители на Асоциацията са Съюза на българските автомобилни превозвачи и Националната браншова камара на работодателите в транспорта. Основната и цел е обединяване на браншови организации в автомобилния транспорт за постигането на сигурност и устойчивост на транспортния пазар и заздравяването на позициите на българските автомобилни превозвачи.

Това е второто голямо обединение в този бранш след Сдружението на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ)