OMV откри ново газово находище в Пакистан. Новото откритие на газ в кладенеца Latif 1 е в проучвателния блок Latif в Пакистан.

Това е още едно откритие в район, където OMV откри и разработи две основни газови полета - Miano и Sawan, - въведени в експлоатация през 2001 г. и 2003 г.  Новото откриване на газ, на което е оператор подразделението на австрийската група, OMV (Pakistan) Exploration GmbH, представлява потенциална възможност за нови открития на газови находища в областта.

Хелмут Лангангер, член на Борда на директорите на OMV с ресор „Проучване и добив на нефт и газ", заяви: "Новото откритие потвърди, че в този блок има потенциал, и ни позволява да интегрираме новите ресурси в съществуващата вече изградена инфраструктура.  Тази нова стъпка в дейността ни съответства и на плановете ни за разрастване на бизнеса ни в Пакистан, където OMV е най-големият  международен оператор в проучване и добив на газ."

През февруари 2007 г. бяха проведени успешни тестове, които показват потенциал за разкриване на нови депозити. Предварителните резултати свидетелстват, че кладенецът има капацитет от 1,700 нефтени барела на ден (10 mn scf/d).

Все пак реалният потенциал на потока на газ и размерът на газовото поле ще се определят след по-дълъг тест и оценка на капацитета на полето.

Новото откритие и съществуващата вече инфраструктура на полетата Саван и Миано се намират точно между пазарите на двата пакистански доставчика на газ - Sui Northern Gas Pipelines и Sui Southern Gas Company.

Това позволява на OMV да бъде доставчик и на двете мрежи.  Като добави нови запаси в рамките на дейността си в тази област, OMV се превръща в стратегически център за газоснабдяването.

OMV е най-големият международен оператор на природен газ в Пакистан по отношение на обеми. Като оператор на газовите полета Sawan и Miano, а също така и на  производствените съоръжения Kadanwari, OMV е отговорна за оперирането на повече от 100,000 нефтени барела на ден, които покриват около 16% от търсенето на природен газ в Пакистан.

Общият дневен нетен обем на продукцията на OMV в Пакистан възлиза на близо 20,000 нефтени барела на ден.