Съюзът на инвеститорите в туризма е предложил партньорство на една от най-солидните компании в туристическата индустрия на Испания HALCON Viajes, съобщиха от пресцентъра на организацията.

Компанията има амбицията да започне чартърни полети за България още през това лято.

СИТ представлява България в Мадрид по време на започналите днес тържества по повод празника на Европа. Седмицата на Европа беше открита с българската изложба "Кирилица". За първи път в историята на Eвропейския съюз денят на Европа 9 май се празнува с маратон от събития, в които се представят културата, традициите и съвременния облик на страните-членки.

Съвместно със СИТ ще бъде направена масирана рекламна кампания на България в Испания. Иберия проявява интерес към откриването на нови редовни линии за София от Мадрид и Барселона.

Скоро в Испания започва и реализирането на проект по рекламирането на България като голф-дестинация, съобщи Анна Байчева, инвестиционен съветник към българското посолство. С условията за развитие на аристократичния спорт ще бъдат запознати солидни инвеститори и финансови компании.

В Испания работят над 200 000 българи, но страната ни е много слабо позната на широката публика. Освен хората, свързани по бизнес дела у нас, България е известна с фолклора и киселото мляко и разбира се, най-вече с Христо Стоичков.