Съгласно утвърдените графици ремонтираните участъци от автомагистрала „Хемус" и автомагистрала „Тракия" ще бъдат готови до петък - 7 ноември.

Направено е всичко възможно ремонтните дейности по магистралите да приключат по план, съобщават от Национална агенция „Пътна инфраструктура".

Единственият участък, чийто ремонт ще приключи на 21 ноември, е виадуктът „Бебреш", между тунелите „Витиня" и „Топли дол" на магистрала „Хемус". С приключването на ремонтните дейности се обезпечава готовността на автомагистралите при зимни условия.

Освен това екип на Национална агенция „Пътна инфраструктура" направи повторна проверка на пътните отсечки при пътен възел „Коритна", село Брестница, както и в прохода „Хаинбоаз".

Екипът се води от инж. Дончо Атанасов - директор Дирекция „Оперативен контрол и управление на риска". В проверката участват директорите на Областните пътни управление в гр. Ловеч и гр. Велико Търново.

На 22 октомври, при встъпването си в длъжност, и.д. изпълнителен директор Иван Атанасов посети именно тези обекти, поради тяхната значимост.

Тогава той нареди постоянен контрол по реализацията на проектите и графиците за строителството и ремонт. Днешната проверка трябва да установи степента на готовност на обектите за експлоатация в зимни условия, както и спазването на подадените от изпълнителите графици.