Инициативата „Красива гара" на Национална компания „Железопътна инфраструктура" започна от днес втория етап на кампанията, който ще продължи до 25 април.

Целта е, чрез доброволното участие на железопътните служители, да се промени представата на хората за гарите в България. Те участват в почистването и освежаването на административните сгради, гарите, пероните и прилежащите площи.

Това е вторият от общо четири етапа. В първата част на кампанията участваха над 4 000 доброволци, които помогнаха всички 365 гари в страната да бъдат почистени и освежени.

Ръководителите на националната инициатива са поканили и партньорите си в това начинание - Министерството на транспорта, Изпълнителната агенция „Железопътна администрация" и БДЖ, да се включат в почистването на гарите по случай големия християнски празник Великден.

Проектът Красива гара" започна по инициатива на НК „Железопътна инфраструктура" във връзка със 120-та годишнина от създаването на българските железници.

Третият и четвъртият етап на инициативата „Красива гара" ще се състоят от 28 до 31 юли 2008 г. и от 13 до 17 октомври 2008 г.