България ще се представи за 26-ти път на световното туристическо изложение WTM, което се ще се проведе от 6 до 9 ноември в Изложбен център ExCel в Лондон, съобщиха от пресцентъра на ДАТ.

За представянето на страната ни за първи път от няколко години Държавната агенция по туризъм организира двуетажен щанд с обща площ от 392 кв. м. Българският щанд е разположен в зала "Европа и Средиземноморие", отворен е от всички страни. На специално изградена ходеща пътека със стъклен под чрез светлинни ефекти се планира да се създаде илюзията за горящ огън. На пътеката след 17.00 ч. ще се представя нестинарски танц от състава на Нешка Робева. По мониторите също ще се излъчват освен рекламни филми и нестинарски танци. Покривната конструкция ще бъде със светлинни ефекти с българското лого.

World Travel Market e най-голямата туристическа борса в света за професионалисти туристическия бизнес. Миналата година България се представи официално за 25-ти път с национален щанд на площ от 208 кв.м. На българския щанд официални изложители бяха 28 туристически компании и организации.
На 25-то издание на WTM'05, участваха 5194 изложители от 202 страни, професионалистите бяха над 49 000.

На 7.11.2006 в прес центъра на борсата, Platinum Suite 5 ще се проведе пресконференция по повод националното участие на България на изложението, на която председателят на Държавната агенция по туризъм Марио Ал-Джибури ще представи България като туристическа дестинация. На пресконференцията ще бъде представен и проектът «24 чудеса на България».

Специален гост на пресконференцията ще бъде лорд Антони Сейнт Джон оф Блестол от Камарата на лордовете, който е и официален гост на специалната презентация, която България прави на следващия ден за възможностите за СПА и балнео-туризъм у нас.
Съставът на Нешка Робева ще има серия представления на централната сцена на изложението и на българския щанд. Варненският куклен театър ще представя спектакъл, базиран на фолклорна музика и автентични предмети с етнографска стойност.
Между различните представления на централната сцена и четири големи видеостени ще тече рекламен клип за страната ни.