Най-голямата в света верига магазини за търговия на дребно Wal-Mart продължава да регистрира в Русия търговските си знаци, съобщава Лента.ру. В момента са регстрирани вече 42, включително „Уолмарт", „Валмарт", „Волмарт".

По-рано представители на компанията са заявявали, че „изучават Русия".  По данни на руското патентно ведомство, през 2005 Wal-mart е регистрирала 26 продуктови знака, през 2006 още десет и два през 2007. Освен названието Wal-Mart, написано с руски букви, на компанията принадлежат също така и правата за търговските брендове, които дават половината от глобалните приходи на компанията. Те включват всичко - от храни за кучета до къмпинг оборудване.

В стадий на регистрация са други 28 марки на Wal-Mart, част от които в настоящия момент принадлежат на други лица.

Мрежата магазини Wal-Mart е била основана през 1962 от Сам Уолтън. В настоящия момент потомците му са собственици на най-голямото в света състояние, оценено сега на $ 84,7 млрд. На тях принадлежат 40 % от акциите на Wal-Mart, капитализацията на която е почти $200 млрд. В края на януари 2007 Wal-Mart държи 6782 магазина в 14 страни.