Работата по автомобилите от проекта Кортеж, които се подготвят за висшето ръководство на Русия, още не е завършена. Но за тях вече има опашка от желаещи да си ги купят руски богаташи, след като излезе съобщение, че те ще бъдат достъпни за частни лица.

Според министъра на руската промишленост Денис Мантуров интересът към тези луксозни коли е голям и продължава да расте. 

Но частниците ще трябва да почакат - всички автомобили, които ще бъдат произведени догодина са вече разпределени по предназначение за пазещата президента и другите първи лица на Руската федерация Федерална служба за охрана.

Патентоваха новите лимузина и джип на Путин

Патентоваха новите лимузина и джип на Путин

Машините от серията "Кортеж" ще получат името Aurus

 Едва след задоволяване на държавните нужди ще започне производството на автомобили за търговия. Производителите обещават, че машините по ексклузивност няма да отстъпват на Rolls-Royce и Bentley. НАМИ, който е генерален изпълнител на проекта и производител на новите автомобили, планира да произвежда не повече от 300 коли годишно. 

"Знаем кои са потенциалните ни купувачи - направихме маркетингово проучване на пазара /car clinic/, в което се допитахме до целевата аудитория и предвиждаме тест-драйвове. Клиенти и дилъри, предлагащи автомобили от премиалния сегмент на автопазара - всички те искат да разполагат с автомобили от тази фамилия", сподели министър Мантуров пред журналисти от в. Известия. 

Според думите на министъра във ведомството му вече има разбиране, как да се натовари напълно производството и за следващите години. В плановете фигурира в бъдеще и експорт, но едва след насищането на вътрешния пазар и държавните нужди. 

Публичният дебют на автомобилите от фамилията Кортеж е насрочен за следващата пролет по време на встъпване на длъжност на новоизбрания руски президент, пише още auto-press.net.