Мобилните абонати на А1 ще могат да се възползват от по-бърза интернет връзка това лято във всички летни курорти, съобщиха от телекома. Към момента 4.5G мрежата на телекомуникационната компания покрива над 700 населени места от общо над 2 000, в които има 4G.

До 4.5G вече имат достъп всички абонати в курортите Албена, Слънчев бряг, Златни пясъци, Несебър, Равда, Поморие, Дюни, Созопол, Приморско, Ахтопол, Синеморец, Китен, Варвара, Св. Св. Константин и Елена, Свети влас и много други. Благодарение на нововъведението това лято всички туристи, включително и тези които посещават България, ще могат да се възползват от много по-бърз интернет със скорост на връзката до 150 Mbps.

A1 е новото име на Мтел
Обновена

Мобилният оператор Мтел вече има ново име

Най-старият GSM оператор у нас пуска кредитна карта и телефони със своя бранд

"С разширяването на 4.5G мрежата се стремим да осигурим на нашите клиенти още по-голям комфорт, когато планират своите почивки тази година. За нас е важно непрекъснато да развиваме инфраструктурата си, като така се отличаваме от конкурентите и гледаме напред към бъдещето и към още по-големи цели каквато е 5G", коментира Тодор Ташев, главен технически директор на А1.

В края на миналата година телекомът стартира внедряването на 4.5G в зимните и спа курортите в България, с което осигури увеличение с 30% на скоростта на връзката спрямо досега. Технологията, която позволя това, се нарича "Обединяване на честоти" (Carrier Aggregation) и генерира многократно по-бърз интернет в зависимост от използвания честотен спектър.

Местата по света, където мобилният интернет е най-бърз

Местата по света, където мобилният интернет е най-бърз

България е сред първенците в това отношение