Още преди края на тази година, Amazon най-вероятно ще приема плащания с биткойни, съобщават американските медии, цитирайни анонимен засега източник от компанията. През уикенда онлайн гигантът публикува обява за работа, която привлече вниманието и породи редица спекулации. От обявата, цитирана от CNBC, става ясно, че Amazon иска да наеме на лидерска позиция експерт по дигитални валути и блокчейн.

"Ще имате възможността да се възползвате от опита, който притежаевате в блокчейн, в дигитални валути на централните банки и в криптовалутите, за да развиете възможностите си, за да управлявате цялостната визия и продуктовата стратегия на компанията в тази област", гласи текстът.

С колко забогатя Джеф Безос докато беше изпълнителен директор на Amazon?

С колко забогатя Джеф Безос докато беше изпълнителен директор на Amazon?

За първи път Безос става милиардер през 1998 г.

От Amazon потвърдиха, че наистина са публикували въпросната обява за работа, но без официално да дават повече подробности. Според информацията от анонимния източник, цитирана в американските медии, компанията има идея да подкрепя крипто транзакции още от 2019-а година. Тази година това ще се случи с биткойна, а по-късно вероятно и с други криптовалути като Ethereum, Cardano и други.

"Вдъхновени сме от иновациите, случващи се в сферата на криптовалутите и проучваме как всичко това може да се впише в Amazon. Вярваме, че бъдещето ще бъде построено върху нови технологии, които позволяват модерни, бързи и евтини плащания и се надявам, че ще можем да предложим възможно най-скоро това бъдеще на нашите клиенти", заявяват от Amazon.

Tesla пак ще приема биткойна като средство за плащане

Tesla пак ще приема биткойна като средство за плащане

Илън Мъск заяви, че биткойните се добиват с използване на поне 50% възобновяема енергия, което изпраща цената им рязко нагоре

Все по-усилено се говори, че в момента в компанията текат подробни инструкции, свързани с различни криптопроекти, които идват от страна на основателя на Amazon Джеф Безос. Интернет гигантът работи усилено и върху своя собствена криптовалута, твърди източникът от компанията. Най-вероятно тя ще стане реалност след около една година.